Creative Stuff

Alte utilizari

Aplicatii pentru acoperisuri

 

Sistemul Elektra de topire a ghetii si zapezii pentru acoperisuri si jgheaburi poate fi instalat pe aproape orice tip de acoperis cu scopul de a preveni formarea acumularilor de gheata si zapada in dolii sau jgheaburi si de a reduce stricaciunile provocate constructiilor ( exemplu : fatade si acoperisuri inghetate )

 

Sistemul Elektra de topire a ghetii si zapezii trebuie instalat de-a lungul marginilor acoperisului sau in locurile unde exista pericolul formarii ghetii sau a zapezii. In sistemul de jgheaburi si burlane deteriorarile provocate de gheata sau zapada sunt evitate prin asigurarea unui drenaj eficient al apei topite prin acest sistem.

Alegerea produsului: Elektra VCDR,Elektra TuffTec,Elektra SelfTech sunt tipurile de cabluri folosite.

Pentru controlul temperaturii se foloseste ETOG2.

 

                                                           Sisteme de incalzire pentru agricultura

             Pentru stimularea cresterii si reproducerii plantelor in sere, este posibila incalzirea solului utilizand caldura de la inceputul primaverii. Astfel, vegetatia incepe sa se dezvolte mai de timpuriu, iar perioada de recoltare poate fi prelungita. Totodata, este posibila cultivarea plantelor care necesita mai multa caldura si care se dezvolta de obicei numai in climatul subtropical/tropical. Caldura acumulata in sol si aer poate fi adaptata pentru a obtine conditii optime de temperatura pentru dezvoltarea plantelor.

                      Alegerea produsului pentru incalzirea solului:

Elektra VC. este tipul de cabluri de incalzire cel mai frecvent utilizate pentru aceasta aplicatie.

Pentru controlul temperaturii intr-o sera trebuie utilizat un termostat Elektra ETV 1991. Temperatura optima a solului la care se obtin conditii bune de crestere a plantelor depinde de tipul si varsta acestora. Intervalul de temperatura specific plantelor de sera este cuprins intre 15o si 25oC; pentru butasi si rasaduri temperatura nu trebuie sa depaseasca 30oC.

                    Avantajele incalzirii solului:

    -Prelungirea sezonului de crestere a plantelor

    -Posibilitatea cultivarii unor plante exotice

 

 

                                                Incalzirea subterana a terenurilor de sport

             Datorita utilizarii cablurilor de incalzire Elektra in interiorul suprafetei de joc a terenurilor de fotbal sau de golf, solul este incalzit si iarba poate creste inca de la inceputul primaverii. Suprafata va putea fi astfel folosita cu pana la doua luni mai devreme decat de obicei. in plus, sezonul poate fi prelungit in toamna, amanand prin intermediul incalzirii perioada in care iarba nu mai creste.

        Cablurile de incalzire Elektra pot fi instalate atat atunci cand se pune un nou gazon, cat si sub gazonul existent, prin introducerea cablurilor direct in teren. Cablurile de incalzire se instaleaza la 25-30 cm sub nivelul solului, pentru a se evita deteriorarea acestora prin taiere, dar mult deasupra tevilor de scurgere. Temperatura la nivelul radacinii ierbii, adica la aproximativ 10 cm sub suprafata, va fi de 6-10oC.

Alegerea produsului pentru incalzirea terenurilor de sport:

  Pentru incalzirea suprafetelor cu gazon trebuie utilizat termostatul Elektra, care masoara temperatura din zona radacinii, de exemplu, la aproximativ 10 cm sub suprafata (de ex. VC 20. sau VCD 25.) Suprafata incalzita poate fi impartita in zone, fiecare fiind controlata de un termostat. Pentru incalzirea unui sistem de asemenea dimensiuni se utilizeaza frecvent cablurile de incalzire de 400 V, fiind posibila stabilirea unei conexiuni triunghi/stea pentru a comuta intre efecte ridicate si reduse.

Avantajele incalzirii terenurilor de sport:

·         Crestere rapida a gazonului

·         Sezon prelungit

·         Gazonul se va usca rapid dupa caderea ploii

 

 

                                                                    Incalzirea grajdurilor

 

In zootehnia moderna este foarte important ca animalele sa beneficieze de conditii cat mai bune.. O solutie optima este instalarea cablurilor de incalzire Elektra in podeaua grajdului sau a fermelor de porci, pentru a va asigura ca animalele dezvolta si obtin caldura suplimentara.

O solutie avantajoasa pentru fermele avicole este montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala cu cabluri electrice de incalzire Elektra VC.

Alegerea produsului pentru incalzirea grajdurilor:

Recomandam utilizarea cablurilor sau covoraselor incalzitoare Elektra

Pot fi utilizate mai multe tipuri de termostate electronic Elektra ETN4-1999 sau ETI-1544, conectate la un senzor cu fir montat in podea. 

Avantajele produsului pentru incalzirea grajdurilor:

·         Caldura este mentinuta la nivelul podelei

·         Consum mai mic de energie decat in cazul incalzirii aerului